Casa Soare este una dintre clădirile care păstrează și astăzi vie atmosfera Bucureștiului de odinioară prin arhitectura autentică. Construcția în stil neoromânesc marchează un moment de apogeu în creaţia lui Petre Antonescu, distins reprezentant al grupului de arhitecţi care a dus acest stil de sinteză pe culmile expresiei sale artistice. Arhitectul Petre Antonescu a fost personalitatea care a dominat activitatea arhitecturală din România în prima parte a jumătății secolului XX.
Multe dintre elementele de decor s-au păstrat până în ziua de astăzi la Han. Ele oferă clienților o atmosferă interbelică și păstrează un aer nobil, boem. Casa Oprea Soare că se înscrie în lista de „clădiri private, particulare, prin care au dovedit că se poate prea bine crea o arhitectură civilă cu caracter național care să satisfacă întru totul cerințele vieții moderne: lumină, igienă și confort.
Decorația interioară era generoasă, cu pereții îmbrăcați în lambriuri din lemn sculptat și lăcuit, cu plafoane din grinzi de lemn pictate cu motive florale, iar desenele vitraliilor de la ferestre marcau destinația fiecărei încăperi. Oglinzile, marmura, șemineul săpat în piatră erau expresia rafinamentului și bunului gust. În jurul holului central de la parter erau dispuse vestibulul, biblioteca, salonul, salonașul, sufrageria cu oficiile anexe, precum și dormitoarele părinților și cele ale copiilor, cu încăperi de toaletă. La mezanin erau birourile întreprinderii. Aici încăperile aveau o ornamentație mai simplă. La etaj se aflau alte săli de studio pentru copii, dormitoarele pentru musafiri, camerele destinate personalului de serviciu și anexe.
Pe lângă importanța stilului arhitectural deosebit, Casa a găzduit familia unuia dintre cei mai renumiți negustori ai vremii, Dumitru Oprea Soare. Acesta a moștenit clădirea în urma unui act de partaj din cadrul familiei sale aristocrate. Clădirea avea o funcțiune mixtă – locuință și sediu de întreprindere particulară, și o formă aproape pătrată, astfel încât fiecare dintre laturile sale să poată constitui câte o fațadă deschisă spre străzile Apolodor, Col. Poenaru Bordea și Sf. Apostoli.